Maďarsko by mohlo vetovat výjimku z Lisabonské smlouvy pro Česko

Maďarsko by se mohlo na dnešním summitu Evropské unie postavit proti české žádosti o výjimku z Lisabonské smlouvy. Po jednání premiérů zemí Visegrádské čtyřky to řekl maďarský ministerský předseda Gordon Bajnai.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budapešť

Budapešť | Foto: Fotobanka stock.xchng

Česko chce splnit podmínku prezidenta Václava Klause, aby se na nás nevztahovala ustanovení Listiny základních práv EU. Prezident se obává možnosti prolomení platnosti Benešových dekretů. To je i pro Maďarsko velmi citlivé téma.

"Výjimka ve své dnešní podobě je něco, co považujeme za velmi nebezpečné. Proto se budeme stavět proti ní. Budeme pro další postup s Lisabonskou smlouvou takovou, jaká je dnes. Protože to je v zájmu Evropy. To není jen maďarský pohled. Sdílí jej mnoho zemí. Že otevírání nových a nových otázek ohrožuje Evropu," řekl Bajnai.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme