Vláda zvýší svůj vliv na rozhodování o dostavbě Temelína

Vláda chce výrazně zasáhnout do výběru dodavatele na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. V České televizi to řekl vicepremiér Martin Barták. Stát je většinovým majitelem ČEZu, a proto má mít vláda podle Bartáka vliv na rozhodování.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna Temelín

Jaderná elektrárna Temelín | Foto: ČEZ

"Vláda je povinna zajistit svým občanům dosatek zdrojů a bezpečnost, a to i v oblasti energetiky. Tudíž i po poradě s panem premiérem Fischerem jsme konstatovali, že role vlády v tomto rozhodování musí být mnohem větší a vláda do tohoto procesu v dohledné době velmi výrazně vstoupí," řekl Barták.

Objem zakázky na výstavbu třetího a čtvrtého bloku v Temelíně s opcí na vybudování pátého bloku v Dukovanech a až dvou bloků ve slovenských Jaslovských Bohunicích se odhaduje na zhruba 500 miliard korun.

Oficiálně jsou zatím známí tři uchazeči, podle Bartáka ale dorazily desítky nabídek. Jména kandidátů ČEZ nechce zveřejnit.

Milan Kopp, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme