Obama má do Afghánistánu poslat desetitisícové posily

Washington pošle do Afghánistánu nejspíš 34 tisíc dalších vojáků. Informují o tom americká média s odvoláním na zdroje z Bílého domu. Americký prezident má rozhodnutí oznámit zřejmě příští úterý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama s manželkou Michelle

Americký prezident Barack Obama s manželkou Michelle | Foto: G8 Website (ANSA)

"Mám v úmyslu tu práci dokončit," uvedl Barack Obama v souvislosti s Afghánistánem. Kolik vojáků do země zmítané už osm let válkou vyšle, oznámí podle všeho za několik dnů ve zvláštním vystoupení v hlavním vysílacím čase.

"Jsem si jistý, že až Američané uslyší jasné vysvětlení, co tam děláme a jak chceme dosáhnout našich cílů, podpoří nás," řekl prezident Obama.

Americká veřejnost je totiž v názoru na vyslání dalších vojáků a vojákyň do Afghánistán rozdělená: v průzkumu organizace Opinion Research Corporation pro stanici CNN jich 50 procent bylo pro a 49 procent proti.

Vít Pohanka, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme