Francie obnovuje pátrání po černých skříňkách z Airbusu

Francie obnovuje pátrání po černých skříňkách z Airbusu, který se l. června zřítil do moře na lince Rio de Janeiro-Paříž. Při této katastrofě zahynulo 228 lidí. Členové francouzské vyšetřovací agentury věří, že díky novému postupu může být tentokrát pátrání úspěšnější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letecká doprava

Letecká doprava | Foto: Jan Rosenauer

Nový způsob pátrání v sobě zahrnuje účast amerického námořnictva, amerického národního úřadu pro bezpečnost v dopravě a také soukromé agentury.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zpravodaj ve Francii Jan Šmíd vysvětluje, proč Francie zahájí nové pátrání po černých skříňkách.

Sonary a robotické ponorky budou tři měsíce pátrat především po černých skříňkách - v místech, kde letadlo spadlo, je hloubka asi sedm kilometrů.

Zároveň se očekává, že by mohla být nalezena další těla pasažérů. O pádu Airbusu se ve Francii začalo znovu mluvit minulý týden poté, co měl stejný typ letounu podobné potíže v místech, kde došlo k nejhorší katastrofě společnosti Air France v historii.

Jan Šmíd, Tomáš Pavlíček, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme