Komise se poradí, zda vakcíny proti prasečí chřipce dostane každý

Vakcíny proti prasečí chřipce budou asi brzy k dispozici každému, kdo bude chtít a komu očkování umožní zdravotní stav. Dnes o tom jedná ústřední epidemiologická komise.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Očkování

Očkování | Foto: Tomáš Adamec

Je to jedna z variant, která by ministerstvu zdravotnictví umožnila zbavit se přebytečné očkovací látky. Kdyby se očkování takto uvolnilo, doporučují ho odborníci hlavně dětem. A to už od tří let.

Předseda České vakcinologické společnosti Roman Prymula by je doporučil zejména u zdravotních komplikací, které zhoršují průběh chřipky.

"Jsou to choroby, které nějakým způsobem handicapují proces dýchání. Buď ho oslabují z hlediska svalové slabosti nebo z hlediska kvality plicní tkáně. Jsou to tedy chronická plicní onemocnění, onemocnění kardiovaskulární traktu. A celá řada dalších, včetně závažnějších astmatických onemocnění," upřesnil Prymula.

Lenka Jansová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme