Nákladní automobil a souprava na vrtání studní pomůže Haiti

Na pomoc Haiti vyrazí nákladní auto Praga V3S a souprava na vrtání studní. V rámci rozvojového projektu Praga-Haiti už česká misie na severu Haiti jeden nákladní automobil Praga využívá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polorozbořená ulice

Polorozbořená ulice | Foto: Pavel Polák

Dnes dopoledne bude těžká technika určená na pomoc Haiti vystavena na pražském Mariánském náměstí. Podle manažera projektu Praga-Haiti Václava Vacka má vrtná soustava pro Haiti stále velký význam. Voda tam totiž, podle jeho slov, znamená život.

"Vrtná souprava bude sloužit k vrtání studní s pitnou vodou. Na Haiti je stále velký problém s nedostatkem pitné vody. Souprava je specifická v tom, že je lehká a jednoduchá. Bude se dát snadno přenášet. Díky tomu se dostane i tam, kam se běžná vrtná soustava nedostane," vysvětlil manažer projektu Praga-Haiti Václav Vacek.

Pražský magistrát daruje misii na Haiti terénní automobil. Technika by měla do země směřovat na přelomu dubna a května.

Zbyněk Zykmund, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme