Karel Brückner už trénovat nechce. Raději pěstuje rajčata

Fotbalové míče vyměnil za rajčata, studování soupeřů za klasickou literaturu. Takový je důchod jednoho z nejúspěšnějších českých trenérů Karla Brücknera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Brückner

Trenér Brückner | Foto: Ondřej Prokop | Zdroj: Český rozhlas

Karel Brückner, činnost všeho druhu. Mohl by si na svou vizitku napsat dnes už legendární český kouč. Teď už totiž pár měsíců netrénuje, a díky tomu má čas na věci, o kterých v minulosti mluvil spíše z legrace.

„S hrůzou jsem zjistil, jak jsem, co se například zahrádky týče, dělal všechno špatně. Teď jsem se teprve dočetl, že rajčatům škodí vlhko a déšť. Nejlepší pro ně je dát je pod stříšku na slunnou terasu,“ vyprávěl s úsměvem Karel Brückner.

Přehrát

00:00 / 00:00

RRZ-bruckner_zahradkar.mp3

Zahrádkář nebo třeba náruživý čtenář, takový je teď čerstvý držitel ceny dr. Václava Jíry za přínos českému fotbalu Karel Brückner. Snaží se hlavně odpočívat a na fotbal prý ani moc nemyslí. Ale věřte mu to. Kdyby ho už tento sport nezajímal asi jen sotva by v diskusi začal mluvit o zápase devátého a desátého celku portugalské ligy. Vždyť tak široký záběr možná nemá leckterý aktivní trenér.

Óda na Messiho

Rázem tak zjistíte, že je to možná stále ten stejný Karel Brückner, kterému trénování po šedesáti letech u fotbalu zkrátka chybí. A poznáte to i z toho, jak se rozplývá nad čáry míčového kouzelníka Lionela Messiho.

„Bylo to úchvatné sólo tohoto fotbalového nadčlověka. Samozřejmě mu u toho asistoval Xavi, který sice nedává tolik branek a není tak moc vidět. Messiho hra nejde netrénovat, to se zkrátka jednou za čas objeví géniové jako byl například Mozart nebo Chopin. S tím se člověk musí narodit,“ obdivoval Messiho zkušený extrenér.

Sám už prý Karel Brückner ve svých sedmdesáti letech trénovat nechce. „Když z toho kolotoče jednou vypadnete, tak zpátky už nenaskočíte. Je to pryč. Možná se snad rýsuje nějaká spolupráci při vzdělávání trenérů,“ naznačil na závěr Karel Brückner, čím by chtěl být ještě jako výjimečný trenér užitečný.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme