Pardubice vyhrály úvodní duel finále

Hokejisté Pardubic vyhráli úvodní zápas finále play off České pojišťovny nad Vítkovicemi 5:1. Základem úspěchu domácích byly hned 3 využité přesilové hry, dvakrát se prosadil útočník Petr Sýkora.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Pardubice vs. HC Vítkovice

HC Pardubice vs. HC Vítkovice | Foto: HC Eaton Pardubice

Eaton Pardubice - Vítkovice Steel 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)


Remízový stav držel hostům brankář Štěpánek, který už od prvních minut čelil stejně jako jeho spoluhráči drtivému tlaku Pardubic. Nárok neměl až v 10. minutě, kdy Sýkorova rána od modré nechytatelně zapadla k pravé tyči, třeba že mu nikdo ve výhledu neclonil. Také u druhé branky byl Petr Sýkora. Při přesilovce tečoval jeho další pokus od modré čáry Somík.

Přehrát

00:00 / 00:00

05066b32.mp3

Vítkovice ale odpověděly stejným způsobem. Puk se dostal na modrou čáru, následnou Pivkovu střelu tečoval mimo Haškův dosah Vrána. Druhá část bavila diváky, při hokeji nahoru dolů nevyzrál Ujčík na Haška, Pardubičtí naopak trefili tyč. Gólu se přeci jen dočkali domácí, když Rákos sám před Štěpánkem prostřelil puk mezi betony.

V závěrečné třetině kouskovaly duel pěstní souboje, a tedy častá vyloučení. Jedno z nich potrestaldalší tvrdou ranou Petr Sýkora.

Další utkání se hraje v Pardubicích v neděli od 18 hodin a 10 minut.

Branky a nahrávky: 10. P. Sýkora (Pivko, Zohorna), 15. Somík (P. Sýkora, Píša), 30. Rákos (Kolář I, Koukal), 50. P. Sýkora, 54. Píša (Koukal, Pineault) - 18. Vrána (Trnka, Treille). Rozhodčí: Minář, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme