Češky ve Fed Cupu končí. Italky jim nedaly šanci

České tenistky nepostoupily do finále Fed Cupu. Domácím Italkám totiž zařídila třetí a rozhodující bod Flavia Pennettaová, která porazila Petrou Kvitovou 7:6 a 6:2. Itálie tak vede 3:0. Semifinále Fed Cupu se už bude jen dohrávat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Pavel Lebeda

Petra Kvitová byla do zápasu nominována místo Lucie Šafářové, kterou při dopoledním tréninku bolelo rameno, a úvod utkání byl poznamenán její nervozitou.

Česká hráčka prohrávala už 2:5, poté však zabrala a první sadu dovedla do tie-breaku, v něm však Kvitová vyprodukovala více chyb a při setbolu dokonce dvojchybu.

Přehrát

00:00 / 00:00

ORz Kvitova.mp3

Druhý set pak Flavia Pennettaová ovládala od samého začátku. Kvitová sice hned v úvodním gamu měla vedení 30:0, Italka však čtyřmi vítěznými v řadě získala rozhodující brejk a utkání bezpečně dovedla do vítězného konce. Zápas trval necelou hodinu a půl a Pennettaová ho zakončila symbolicky esem.

„Určitě mě zaskočilo, že jsem hrála dřív, než jsem měla. Kapitán nám řekl, proti komu nastoupíme, a vy se tak připravujete na určitou soupeřku a její styl. Lucka se bohužel zranila, a tak jsem musela zaskočit za ni, to se nedalo nic dělat. Ze začátku jsem byla hodně nervózní, nakonec se mi ale povedlo první sadu dostat až do tie-breaku. Ten jsem ale těsně prohrála, a od toho se odvíjel i druhý set," popisovala po zápase Petra Kvitová.

„Jsem přesvědčena, že kdybychom se hypoteticky s Italkami utkaly i příští rok, tak bychom si je pozvaly do Brna na tvrdý povrch, a tam bychom je porazily. Máme mladý tým, a když na sobě budeme pracovat, tak můžeme být tam, kde jsou Italky teď,“ uzavřela Kvitová.

V dalším utkáni nastoupila už za rozhodnutého stavu proti Erraniové Lucie Hradecká. Italka hrála ve veliké pohodě a chybující Češku vyprovodila z kurtu za hodinu a osmnáct minut po výsledku 6:4 a 6:2. O čestný úspěch se pak nepostaraly ani Květa Peschkeová s Lucií Hradeckou, které v závěrečném deblu nestačily na Francescu Schiavoneovou se Sarou Eraniovou.

Semifinále tenisového Fed Cupu v Římě (antuka):

Itálie - ČR 5:0

Pennettaová - Kvitová 7:6 (3), 6:2
Esa: 3:2. Dvojchyby: 5:5. Vítězné míče: 21:22. Využité brejkboly: 4/5 - 2/5. Nevynucené chyby: 21:29. Celkem získané míče: 69:59. Čas: 1:24 hod.

Erraniová - Hradecká 6:4, 6:2
Esa: 0:2. Dvojchyby: 0:4. Vítězné míče: 20:25. Využité brejkboly: 5/10 - 2/3. Nevynucené chyby: 13:30. Celkem získané míče: 67:49. Čas: 1:18 hod.

Erraniová, Schiavoneová - Hradecká, Peschkeová 6:2, 6:4
Esa: 1:2. Dvojchyby: 2:3. Vítězné míče: 36:27. Využité brejkboly: 4/9 - 1/9. Nevynucené chyby: 13:20. Celkem získané míče: 73:55. Čas: 1:19 hod.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme