Napínavý souboj o titul ve fotbalové Gambrinus lize

Los, karetní tresty, zranění, to všechno může rozhodovat v závěru fotbalové Gambrinus ligy, která nabídne vůbec nejnapínavější boj o titul v historii nejvyšší české soutěže. Tři kola před koncem mohou pomýšlet na pohár pro vítěze hned čtyři týmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

„Já si myslím, že to bude nesmírně těžké jak pro nás, tak pro Baník, tak pro Jablonec a Teplice. Je to teď hodně otevřené. Já to vidím tak, že asi někdo bude cestovat s pohárem na více stadionů,“ myslí si Libor Sionko.

Pokud tato předpověď fotbalistovi Sparty vyjde, bude se v posledním ligovém kole rozhodovat o titulu současně na třech stadionech. V Praze na Letné, v Jablonci a v Příbrami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Napínavý finiš fotbalové Gambrinus ligy

Navzdory remíze z posledního vzájemného duelu stále platí, že jsou mistrovské trofeji nejblíže první dva celky Gambrinus ligy. Sparta i Baník mají totiž o bod víc než Jablonec a o dva body víc než Teplice. Takže pokud svá tři poslední utkání vyhrají, budou se jeden nebo druhý radovat z celkového vítězství.

„Já tomu věřím!“ prohlásil ostravský záložník Martin Lukeš a vyjádřil tak souhlas s tím, že budou tři výhry na zisk titulu stačit. „Hlavně vyhrát všechny ty zápasy, to je nejdůležitější.“

Honění skóre, které by v případě rovnosti bodů jen mezi Baníkem a Spartou rozhodovalo, a které teď mají Pražané o čtyři branky lepší, nechává kapitána Baníku klidným. „Nemůžeme se dívat na to, že pojedeme Kladnu nastřílet co nejvíce gólů! Základ je vyhrát! A to tam nic jednoduchého nebude.“

Rozhodne výhodnější los posledních kol?

Ono také, honit skóre na půdě Kladna, které usiluje o záchranu, může být mnohem obtížnější než třeba sázet branky Slovácku, které sice také bojuje o udržení v nejvyšší soutěži, ale soudě podle počtu vykartovaných hráčů v posledním duelu s Mladou Boleslaví, příští zápas na Spartě ,obětuje‘.

„Podle mne budeme mít těžký zápas v sobotu v Liberci a doma ještě s Teplicemi, které budou hrát o poháry, o titul. Jenom o Baníku a Spartě to není. Jsou tam ty Teplice a Jablonec,“ nezapomíná ostravský záložník Mario Lička ani na další dva týmy, které se shodou okolností utkají už ve středu večer.

Tím spíš, že právě Jablonec má v takzvané tabulce pravdy, kde se kladně připočítávají pouze úspěchy z cizích stadionů, po Spartě nejvíc bodů. Ale na druhou stranu, Jablonec jako jediný ze zmíněné čtveřice bojuje až do konce zároveň o domácí pohár.

„Já si velmi vážím jak postoje hráčů, tak vedení klubu. Protože my jsme hráči a budeme hrát až do konce, i kdybychom neměli mít žádného toho zajíce. Ale pokusit se o to sakra musíme,“ říká kouč Jablonce František Komňacký, jehož svěřenci mají výhodu alespoň v tom, že se na finále poháru můžou soustředit až po skončení ligového ročníku.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme