Bangkokem opět otřásly výbuchy, dohoda o řešení politické krize ohrožena

Při sérii explozí a střelbě v Bangkoku zahynuli dva policisté, dalších 12 lidí bylo zraněno. K incidentům došlo krátce poté, co vláda i demonstranti vyjádřili ochotu k ústupkům. Premiér Apchisit Vedžadžíva nabízí konání voleb 14. listopadu, návrh však podmiňuje ukončením dva měsíce trvajících protestů, při kterých zahynulo už 28 a zraněno bylo na tisíc osob.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nepokoje v Bangkoku

Nepokoje v Bangkoku | Zdroj: ČTK

Bangkok zažil další krvavé útoky, při prvním začal na příslušníky pořádkových sil střílet muž jedoucí na motocyklu. Jeden ze zasažených policistů na následky zranění zemřel. Druhý policista zahynul po výbuchu granátu u strážního stanoviště před městským parkem.

Mezi zraněnými jsou i vojáci a také civilisté. Představitelé opozice v této souvislosti mluví o provokaci ze strany těch, co odmítají poslední návrhy vlády o rozpuštění parlamentu v září letošního roku a konání voleb o měsíc později. S tímto plánem však nesouhlasí tzv. žlutí, tedy stoupenci kabinetu současného premiéra, a proto požadují jeho demisi.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme