Dělobuchy duněly Příbramí. To k fotbalu patří, říkají trenéři

Fotbalistům ostravského Baníku zůstaly oči pro pláč. V posledním kole Gambrinus ligy totiž remizovali v Příbrami 1:1 a nejenže nezískali mistrovský titul, ale za mistrovskou Spartou a druhým Jabloncem skončili až třetí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté zasahují proti fanouškům Baníku

Policisté zasahují proti fanouškům Baníku | Zdroj: ČTK

Fotbalový stadion v Příbrami připomínal válečnou zónu, fanoušci Baníku totiž čistili svůj sektor od plastových sedaček a pár z nich se jich dokonce popralo s policisty.

Rozhodčí Roman Hrubeš musel dvakrát přerušit utkání a ostravský kapitán Martin Lukeš zkoušel během pauzy otcovsky domlouvat rozvášněným příznivcům.

Přehrát

00:00 / 00:00

RRž-fotbal-ostravské dělobuchy.mp3

"K fotbalu emoce patří, je ale samozřejmě nutné, aby situaci zvládli policisté. Ale jak říkám, tohle k fotbalu patří, stává se to všude na světě, nedělal bych z toho žádnou vědu“ díval se na věc s nadhledem příbramský trenér Karol Marko.

A ani kouč Ostravy Miroslav Koubek se nepouští do žádné ostré kritiky vlastních fanoušků. Přestože druhá pauza jeho svěřence po vyrovnávacím gólu hodně přibrzdila.

„Baník má specifické publikum, které je hlučné, početné, temperamentní, ale věrné. Nelíbí se mi to, ale je mi jasné, že mezi hráči a fanoušky je velká vazba,“ řekl kouč fotbalové Ostravy Miroslav Koubek.

Zápas v Příbramí prý nebyl pro Baník v kontextu ztráty titulu ten nejdůležitější. Ostrava titul ztratila už v předchozích duelech domácími remízami se Spartou a Mladou Boleslaví - myslí si gólman Vít Baranek, který sice prožil svou životní sezonu, ale na konci je zklamaný.

„To nejde popsat slovy, chyběl nám opravdu malinký kousek. Někteří kluci to mají třeba ještě před sebou, pro mě je to však velká škoda. Určitě jsme přišli o finanční prémie, ale já to nedělám pro peníze, klidně bych je vyměnil za titul. Všechny bych je dal fanouškům, jen kdybych měl tu vysněnou trofej,“ uzavřel zklamaný Vít Baranek.

Jaroslav Plašil, Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme