Stávka v British Airways končí, chystá se nová

Dnes je poslední den pětidenní stávky palubního personálu Britských aerolinií (British Airways) a odborový svaz Unite, který stávku organizuje, oznámil, že připravuje hlasování členů o další stávce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Nynější vlna narušení provozu letadel Britských aerolinií stávkami trvá už více než tři měsíce. Odborový svaz Unite, který stávky organizuje, oznámil, že právní ochrana vztahující se na stávkující vyprší 11. června. Je proto zapotřebí hlasovat o možnosti dalších stávek, aby tato ochrana pokračovala.

Podle arbitrážní služby Acas bude brzy oznámeno datum pro obnovení rozhovorů o řešení tohoto sporu, který se týká hlavně pracovních podmínek palubního personálu Britských aerolinií.

Generální ředitel aerolinek Willie Walsh řekl, že v postoji proti stávkujícím setrvá tak dlouho, jak to bude situace vyžadovat.

Zdenka Turková, Milan Kocourek, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme