Bryan Clay litoval zranění i kvůli divákům. Zítra možná bude komentovat

Jeho souboj s Romanem Šebrlem měl být největším tahákem kladenského TNT Fortuna mítinku vícebojařů. Bryan Clay se ale zranil ještě o pár minut dříve než světový rekordman. Výkon na 100 metrové trati mu sice rozhodčí zapsali, ale to bylo všechno. Po prvním dnu tak vede Ukrajinec Olexej Kasjanov, který má na kontě 4451 bodů a v celkovém součtu útočí zhruba na hranici 8300 bodů. Druhý je zatím Kanaďan Adjetey-Nelson a třetí Litevec Draudvila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nepůjde to, věděl Bryan Clay v Kladně

Nepůjde to, věděl Bryan Clay v Kladně | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Měl to být souboj dvou olympijských vítězů a mistrů světa. Ale sešlo z něj záhy. Do padesáti metrů to bylo fajn, ale pak zatahalo Bryana Claye v pravé tříslo.

„Při každém kroku jsem to cítil více a více, až jsem musel zastavit. Protože si myslím, že kdybych pokračoval, bylo by to ještě mnohem horší. Cítím se opravdu hrozně. Chtěl jsem pro Kladeňáky udělat mnohem větší show, všichni sem přišli proto, aby se podívali i na mě, jak závodím. Cítím se špatně, chtěl jsem pro ně udělat víc," pravil Bryan Clay.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bryan Clay litoval zranění i kvůli divákům. Zítra možná bude komentovat

Zklamání na něm bylo znát. A aby ne. Ale mohlo být ještě větší, pokud by šlo o nějaké vážnější zranění. Už to, že jde o tříslo samo o sobě stačí. „Byl jsem za doktorem, který je tady na stadiónu. Řekl mi, že je to natažené, že jsem si prostě natáhl sval. A že to bude trvat asi týden, než budu moct něco dělat. Není to žádné vážné zranění, ale je to natažené a hodně mi to ztěžuje běh. Řekl, že dnes by bylo nejlepší kdybych už nedělal nic. A zítra taky nic," řekl.

Bryan Clay tak potvrdil, že už se na kladenském stadiónu Sletiště jako závodník v tomto desetiboji neobjeví. Shodou okolností jsme před závodem rozebírali to, že ho brzdila zranění. Vyprávěl, co se proti nim dá dělat, jak se jim vyhýbat, ale že desetibojaře pořád něco trápí. Co bylo tedy příčinou toho, které ho tentokrát vyřadilo?

Zkusí si roli komentátora?

„Nevím. Myslím si, že je to i kvůli tomu, že Goetzis byl teprve před čtvrnácti dny. Bolel mě celý člověk, byl jsem rozlámaný i z cestování z Rakouska do Kalifornie a zase let do Prahy. Myslím, že to bylo trochu moc," popsal.

Ale Bryan Clay nejenže byl skleslý. On je také profesionál a to, jak v Kladně dopadl, ho mrzelo hodně i vůči divákům. To, že se zranil, ale neznamenalo jeho okamžitou cestu domů. Naopak. Na stadiónu zůstal, neodmítl snad jedinou žádost o podpis, kdo chtěl, mohl si s ním popovídat.

„Myslím, že uspořádáme nějakou autogramiádu, focení a tak. Chci místní ujistit, že přijdu a ať taky přijdou podpořit tento mítink. Aspoň mě tady uvidí, můžou si se mnou promluvit. Možná tady budu i komentovat," plánoval si olympijský vítěz v desetiboji Bryan Clay.

Tomáš Kohout, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme