V Náměšti na Hané začíná festival Zahrada 2010

Dvoutisícová obec Náměšť na Hané se ode dneška rozroste o další tisíce hudebních fanoušků. Začíná tu 21. ročník multižánrového festivalu Zahrada 2010.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé odpočívají ve stínu

Lidé odpočívají ve stínu | Foto: Jan Rosenauer

Více než sto padesát kapel a sólistů, osm až deset tisíc návštěvníků, o které se stará dvě stě pořadatelů a čtyři dny plné muziky všech žánrů. To už je jednadvacet let festival zahrada v Náměšti na Hané.

Hudební dramaturg Michal Konečný se sice brání nálepce folkový festival, ale právě v tomto žánru se tu podle něj objevuje nový trend. „Myslím si, že se tam postupně objevují kapely, které se začínají věnovat angažovanému obsahu, ne ve vulgárně-politickém, ale ve společenském smyslu,“ řekl Konečný.

Letos poprvé se fanoušci do Náměště na Hané dostanou bez objížděk a omezení. Rodiče s dětmi pak určitě ocení novinku – klidové tábořiště v třešňové aleji i s dětským koutkem. Nezbytností jsou provizorní sprchy, desítky kontejnerů na odpad a šedesát mobilních toalet.

Na festival se připravují i místní. Mnozí se s hudebními fanoušky už léta přátelí, tak jim často nabídnou i přechodné ubytování.

Blanka Mazalová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme