Jaroslav Fuit uvedl ve Varech nízkorozpočtový film Dvojka

Vztahové drama Dvojka režiséra Jaroslava Fuita zařadili filmoví znalci mezi nezávislé filmy. V této sekci je snímek také na 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Vypráví o páru, který se ocitl ve slepé uličce a jeho režisér Jaroslav Fuit ho osobně uvádí na obou projekcích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Fuit v Tandemu

Jaroslav Fuit v Tandemu | Foto: Jana Chládková | Zdroj: Český rozhlas

Režijní debut režiséra Jaroslava Fuita má zajímavou genezi. Tvůrci jej natočili ve vlastní režii a až díky vstupu filmového kanálu byl distribuován do kin. Na karlovarském festivalu soutěží o cenu v kategorii Fórum nezávislých.

Přehrát

00:00 / 00:00

S režisérem Janem Fuitem hovořila o filmu Dvojka redaktorka Lucie Husárová

„Je fajn, že jsme tady ve Varech, že si toho našeho malého filmu někdo všimnul. Já jsem sem jezdil od patnácti let jako baťůžkář a teď jsem tady s filmem, takže to je pro mě vlastně malý zázrak,“ říká Jaroslav Fuit.

Spolu se scénáristou Richardem Malotínským napsali svoji roadmovie ještě ve škole a původně vůbec nepočítali s tím, že by se jejich film mohl dostat do kin.

„Napsali jsme to na tělo našim prostředkům, protože jsme samozřejmě měli příběhy a scénáře, které se nám nepodařilo zafinancovat a nechtěli jsme dělat kompromisně, tak jsme se rozhodli udělat takovou věc, kterou zvládneme sami. Byla to jenom obrana proti věčnému točení seriálů,“ vysvětluje Fuit.

Příběh mladých lidí, kteří po pěti letech vztahu odjedou na dovolenou do Skandinávie, aby se tam rozhodli, zda chtějí zůstat spolu, anebo se rozejdou, je natočen částečně dokumentární technikou. Je ceněný i pro autentičnost hereckých výkonů.

Do hlavních rolí obsadil režisér Jakuba Wagnera, Davida Máje a také svoji manželku Kristýnu Fuitovou - Novákovou. „Hrála už v předchozím filmu s Kubou Wagnerem, takže jsem je obsadil automaticky,“ doplňuje Jaroslav Fuit.

Martin Hromádka, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme