Automobilka Fiat bude investovat do závodu u Neapole

Automobilka Fiat se dohodla s odbory na výrobě modelu Panda v Pomigliano D Arco u Neapole. V referendu z 22. června hlasovalo pro schválení podmínek kladených firmou zaměstnancům a odborům pouze 63 a půl procenta zaměstnanců a vedení firmy nebylo příliš spokojeno s výsledkem. Kvůli neefektivnosti Fiat uzavře příští rok svou továrnu na Sicílii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čelní pohled

čelní pohled | Foto: Fiat

Generální ředitel Fiatu Sergio Marchionne dlouho váhal, protože se jedná se o investici kolem 700 miliónů eur. Nakonec se firma rozhodla podepsat definitivně dohodu s odbory a investovat do závodu, který byl dlouho neefektivní a s nízkou produktivitou práce.

Hodně bude záviset i na odborech. Při dnešním podpisu ale opět chyběl levicový odbor CGIL.

Marchionne také podtrhl význam velké investice do závodu v Neapoli pro celý kraj, kde je nezaměstnanost stále vysoká. Odbory i vláda komentovaly zprávu o rozhodnutí Fiatu nadšeně.

Vědunka Lunardi, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme