CME je připravena na oživení reklamního trhu

Mediální společnost CME vykázala za druhé čtvrtletí nárůst čistého zisku o 24 miliónů na 165 miliónů dolarů. Provozní zisk majitele televize Nova naopak ve sledovaném období poklesl, a to o více než 3 milióny na 25,5 miliónu dolarů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CME

CME

CME zmíněnou informací odstartovala domácí výsledkovou sezónu, během které výsledná čísla za duben až červen zveřejní všechny firmy obchodované na pražské burze.

Avizovaná čísla jsou podle analytika makléřské společnosti Fio Davida Brzka hlavně dílem nových akvizic společnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Společnost CME hlasí za druhé čtvrtletí nárůst čistého zisku o 24 miliónů na 165 miliónů dolarů. Téma pro analytika společnosti Fio Davida Brzka.

„Zejména čisté příjmy společnosti jsou úzce spjaté s novými akvizicemi, které CME dosáhla. Podařilo se jí proniknout na bulharský trh, což se obecně jeví jako velmi významný počin. Čistý zisk byl pak podpořený prodejem aktiv na Ukrajině,“ uvedl Brzek pro Rádio Česko a dodal:

„Nadále se ale CME pohybuje na poměrně problematickém trhu a celková situace je pro společnost velmi složitá. Výsledky se ale nicméně dají hodnotit spíše pozitivně. Vyplývá z nich, že situace na českém trhu se z pohledu CME stabilizovala.“

Známý analytik televize CNBC Jim Cramer tvrdí, že má nyní CME ve střední a východní Evropě silnou pozici a díky ní potenciál růstu. Doporučuje ji držet. S tímto názorem souhlasí také Brzek.

„Společnost dosáhla v minulých měsících významných kroků v reorganizaci aktivit. Zejména pak ve střední a východní Evropě. Určující pro budoucí vývoj společnosti je určitě zmíněný vstup na bulharský trh a postoupení pozic na Ukrajině. CME je tak plnohodnotně připravena na oživení reklamního trhu,“ uzavřel analytik společnosti Fio.

Roman Chlupatý, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme