Škody po povodních v Sasku jsou vyšší než se čekalo

Povodně v Sasku způsobily větší škody než se předpokládalo. Postižená část Německa se dnes navíc potýká s další nepřízní počasí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodně v německém Sasku pomalu opadávají

Povodně v německém Sasku pomalu opadávají | Zdroj: ČTK

Šest rodin bez domova, 100 poškozených obytných domů, jedenáct poničených průmyslových podniků, škody přesahující 196 milionů eur, tak zní první povodňová bilance v okrese Budyšín.

Sousední Zhořelec odhaduje ještě vyšší škodu. Pomoc poničenému Sasku podobně jako Česku a Polsku mezitím nabídla Evropská Unie.

Zatím není jasné, zda oběti povodní dostanou přímou pomoc v hotovosti, jak k tomu vyzývá německý Červený kříž nebo jim vláda nabídne úvěry.

Zhořelec mezitím zvažuje podání žaloby na provozovatele polské vodní nádrže Witka. Její protržení dramaticky zhoršilo situaci na saské straně. Obyvatelé z postižených oblastí navíc prožívají další stresující víkend, s obavami sledují silný déšť. Podle meteorologů ale situace zatím není kritická.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme