Každého sedmého obyvatele Německa ohrožuje chudoba

Skoro každý sedmý obyvatel Německa je ohrožený chudobou. Nejpostiženější jsou dlouhodobě nezaměstnaní a samoživitelé s dětmi. Sociální organizace se obávají, že vládní úsporný program a plánovaná reforma zdravotnictví může tuto situaci ještě zhoršit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamburk

Hamburk | Foto: Rádio Praha

Do kategorie ohrožených patří v Německu každý s měsíčním příjmem nižším než 800 eur, v případě rodiny s dvěma dětmi jde o dvojnásobnou částku. A takových je v Německu podle aktuální statistiky 14,5 procenta. Jejich počet každoročně narůstá.

Sociální organizace bijí na poplach, tento vývoj podle nich narušuje sociální smír i demokracii.

Velké rozdíly lze pozorovat i mezi jednotlivými spolkovými zeměmi, zatímco Bavorsko patří dlouhodobě mezi nejbohatší, na chvostu jsou naopak nové spolkové země. V Sasku-Anhaltsku se s chudobou potýká 70 procent nezaměstnaných. Alarmující situace je také ve dvou největších městech, Berlíně a Hamburku.

Klára Stejskalová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme