Huml zůstává členem poslaneckého klubu Věcí veřejných

Poslanec Stanislav Huml podepsal dodatek ke stranické smlouvě, kterou před časem vypověděl. Tím potvrdil své setrvání v poslaneckém klubu Věcí veřejných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanec Stanislav Huml

Poslanec Stanislav Huml | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Předsedkyně frakce Kristýna Kočí tvrdí, že celá záležitost je vyřešena a klub je jednotný. Obsah dodatku však sdělit nechce.

„Dodatek je tajný. Základní myšlenka je, že smlouva je podřízená ústavě České republiky. S tím pan Huml souhlasí, je maximálně spokojen a smlouvu respektuje,“ tvrdí Kočí.

Smlouva zavazuje poslance Věcí Veřejných mimo jiné k tomu, že budou pod hrozbou sedmimilionové sankce hlasovat podle rozhodnutí vedení strany.

Huml smlouvu vypověděl v srpnu kvůli tomu, že nesouhlasil se vstřícným postojem předsedy strany Radka Johna k odbojové činnosti skupiny bratří Mašínů.

Lucie Maňourová, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme