Hizballáh údajně chystá atentáty na přední izraelské činitele

Libanonské hnutí Hizblalláh prý připravuje atentáty na několik předních izraelských činitelů. Píše o tom arabský tisk. Útoky mají být odvetou za vraždu vůdce ozbrojeného křídla radikální organizace. Toho před dvěma lety zabila bomba nastražená v jeho autě. Izraelský bezpečnostní aparát připouští, že Hizballáh má velmi dobrou tajnou službu, která je důmyslných atentátů opravdu schopná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libanonci dokážou být jednotní

Libanonci dokážou být jednotní | Foto: Mrslow74

I když se vražda velmi ostražitého Imáda Mughníji odehrála v Sýrii, obecně se soudí, že za ní stál Izrael a židovský stát tuto teorii nijak nevyvrací.

Kuvajtský deník ar-Rái al-Ám zveřejnil seznam izraelských představitelů, které má údajně libanonský Hizballáh v hledáčku. Je to především ředitel tajné služby Mosad Meir Dagan, náčelník generálního štábu Gabi Aškenázi i třeba tehdejší premiér Ehud Olmert.

Hizballáh ve stejné době vydal hrací karty s fotografiemi těchto Izraelců, třeba Dagan je na listovém esu. Američané měli po invazi do Iráku podobné karty s představiteli svrženého režimu, které chtěli zabít nebo zajmout.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme