Čeští volejbalisté sní o medaili z domácího ME 2011

Po úspěchu na světovém šampionátu budou chtít čeští volejbalisté uspět i na evropském. Ten se bude konat u nás a v Rakousku v září příštího roku, už dnes ale proběhlo losování, které národnímu týmu určilo soupeře pro základní skupinu – Portugalsko, Estonsko a Rusko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník (druhý zleva) a prezident Václav Klaus (druhý zprava) při losu ME 2011

Předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník (druhý zleva) a prezident Václav Klaus (druhý zprava) při losu ME 2011 | Zdroj: ČTK

Čeští volejbalisté už znají kromě soupeřů také časový harmonogram zápasů v základní skupině B, která se odehraje v Karlových Varech - 10. září Portugalsko, 11. září Estonsko a 12. září Rusko. Favoritem bude jednoznačně tým Ruska, kterému by se čeští reprezentanti raději vyhnuli. Nechtěli ovšem ani některé další týmy.

„Já jsem si nepřál do skupiny Srbsko, to se nám podařilo. Jinak v té skupině považuji za vážného konkurenta Estonsko, které bych si asi také nevybral ze čtvrtého koše, protože jsem ho viděl hrát na mistrovství Evropy v Turecku a letos bez problémů vyřadilo Holandsko. Myslím, že to bude jeden z favoritů té skupiny,“ zhodnotil výsledky losování trenér reprezentace Jan Svoboda

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté sní o medaili z domácího ME 2011

Svoboda dovedl svůj tým na nedávno skončeném světovém šampionátu k výbornému desátému místu. Právě poznatky z mistrovství světa vedou kouče k tomu, že nejdůležitější bude paradoxně souboj s nejslabším týmem skupiny.

„Bude hodně záležet na zápase s Portugalci. Teď jsme si to vyzkoušeli na mistrovství světa, když jsme překonali zápas s Čínou a měli jsme jistotu postupu, tak to družstvo hrálo úplně jinak, hrálo lépe. Takže důležitý vstup, doufám, že nám v tom pomůže domácí prostředí, diváci. A potom ty zápasy budou mít stoupající tendenci jako teď,“ uvedl Jan Svoboda.

Ono ale domácí prostředí v Karlových Varech v souboji s Ruskem? „Já doufám, že až se budou lístky prodávat, tak žádnému rusky mluvícímu člověku se neprodají nebo se jich prodá minimum,“ nabádá fanoušky kapitán reprezentace Ondřej Hudeček, který stejně jako ostatní členové mužstva sní o medaili.

Sen o medaili

„To, že tím snem žije dalších osm týmů na ‘Evropě‘, to jsme věděli už dopředu. Ale teď na šampionátu, jsem se přesvědčili, že můžeme hrát i s týmy ze špičky. Takže proč dál nežít tím snem,“ prohlásil Ondřej Hudeček.

Nic na tomto snu nezměnil ani los, který za přítomnosti prezidenta Václava Klause probíhal v prostorách Míčovny Pražského hradu. Spokojeni s jeho výsledky byli zejména pořadatelé.

„Poměrně solidně dopadlo i rozmístění jednotlivých států do jednotlivých skupin podle regionů. To znamená, že to by slibovalo, že bychom mohli hrát v plných halách. To je to nejpodstatnější pro popularizaci našeho sportu,“ pochvaloval si výsledky losování předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník.

Plné haly by tak měly určitě být mimo Karlovy Vary i v Praze kde se představí týmy Polska, Bulharska, Slovenska a Německa. Zájem diváků se však očekává i v Innsbrucku, kde změří síly Francie, Itálie, Finsko a Belgie a také ve Vídni, kde se domácí výběr utká se Srbskem, Slovinskem a Tureckem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme