Německá média spekulují o datu možného teroristického útoku

Německo čelí vážné teroristické hrozbě. Ministr vnitra Thomas de Maiziére oznámil, že existují konkrétní informace o akutním nebezpečí teroristického útoku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Braniborská brána v Berlíně

Braniborská brána v Berlíně | Foto: Klára Stejskalová

V zemi platí nejpřísnější bezpečnostní opatření. Jak připomněla ve Světě o osmé z Berlína zpravodajka Českého rozhlasu Klára Stejskalová, stopy směřují k muslimským radikálům.

Přehrát

00:00 / 00:00

O hrozbě terorismu mluvikla na Rádiu Česko Klára Stejskalová

Podle německého tisku by za plánovanými útoky mohl být Mohamed Ilyas Kašmírí z Pákistánu, jeden z vůdců Al Kájdy, kterého Newsweek označuje za nového Usámu bin Ládina.

Podle bezpečnostních expertů ale žije v Německu minimálně kolem stovky muslimských radikálů, kteří prošly výcvikovými tábory pod Hindukúšem.

Média spekulují, že terčem útoku by mohly být tradiční vánoční trhy a spekulují i o konkrétním datu – o pondělí 22. listopadu.

Stejskalová také připomněla, že Německo je zemí s velkým vojenským kontingentem v Afghánistánu a může být terčem i pro svou ekonomickou sílu.

Milan Kopp, Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme