Soud oznámí, zda je zvolení senátora Petra Bratského platné

Dnes uplyne lhůta, dokdy musí Nejvyšší správní soud vyřešit všechny stížnosti na průběh senátních voleb. Obdržel jich celkem šestnáct, nicméně pouze pět z nich se opravdu týkalo voleb do Senátu. Ostatní musely být odmítnuty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Bratský během živého vysílání České televize ve volebním štábu ODS.

Petr Bratský během živého vysílání České televize ve volebním štábu ODS. | Foto: Tomáš Adamec

Z pětice, která pak k projednání zbyla, už čtyři byly zamítnuty. Nyní zbývá zveřejnit verdikt o poslední, kterou podala TOP 09 proti zvolení senátora Petra Bratského.

„V podstatě je argumentováno tím, že ve druhém kole senátních voleb byl rozdíl mezi vítězem voleb a druhým v pořadí panem Moldanem minimálně sedmdesát hlasů,“ řekl předseda volebního senátu Vojtěch Šimíček.

Právě kvůli tomu je podle něj podán návrh na přepočítání volebního výsledku. „Zda nedošlo k pochybení z hlediska posouzení platných a neplatných hlasů v těchto senátních volbách,“ dodal Šimíček.

Zuzana Kopuletá, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme