TOP 09 i ODS nechtějí kvůli školnému měnit koaliční smlouvu

Nejmenší vládní strana Věci veřejné bude mít velký problém změnit kvůli školnému koaliční smlouvu. Jeho zavedení chtějí posunout až na další volební období. Proti je ale ODS i TOP 09.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Učebna

Učebna | Foto: Tomáš Adamec

Obě dvě strany se shodly, že Věci veřejné si měly otázku školného rozmyslet před podpisem koaliční smlouvy, potvrzuje Walter Bartoš z ODS.

„Ta smlouva je průnikem tří programů těchto stran, je to na celé čtyři roky. Jakékoliv změny koaliční dohody, zvláště když se to nejdřív ventiluje v médiích, já považuji za velice nekorektní,“ říká Bartoš.

Věci veřejné chtějí školné zavést později, aby zmírnily dopad vládních reforem. Podle Jana Vituly z TOP 09 je pravý důvod jinde.

„Ten harmonogram byl poměrně napnutý: 2013/2014 mělo být zavedeno školné, ale tomu mělo přecházet právě zavedení finanční pomoci. Spíš než ideologický jen ten problém právě v tom technickém nachystání, které se pravděpodobně zpožďuje,“ tvrdí Vitula.

Klára Bílá, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme