Evropu čekají další komplikace v dopravě. Meteorologové slibují sníh

Po krátkém vydechnutí předpovídají meteorologové další nápor zimy. Německá letiště i železnice se připravují na množství cestujících. Už dnes ale mohou další velké sněhové přeháňky i vichřice zkomplikovat přepravu lidí mířících na vánoční svátky domů i do horských středisek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zima a sníh v Úvalech - souprava CityElefant

Zima a sníh v Úvalech - souprava CityElefant | Foto: Pavel Pavlas

Letiště se snaží dostat do vzduchu všechny uvízlé cestující. Německé dráhy plánují navzdory nepříznivé předpovědi počasí nasadit na hlavní tratě větší počet vlaků.

Podle německých expertů půjde pro statisíce lidí, kteří se dnes nebo na Štědrý den vypraví za blízkými, o cestu do neznáma. Večer by měla pobřeží Německa ochromit bouře a silný vítr. Na jihu by naopak pokračující tání mohlo na řekách Mosel a Saar způsobit povodně.

Němečtí meteorologové ale upozorňují, že nejdůležitější zprávou je, že Vánoce budou bílé a lidé tak mohou vyrazit na lyže a sáňky kdekoli v Německu.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme