Trenér Zdeněk Ščasný povede fotbalisty Debrecínu

Fotbalový trenér Zdeněk Ščasný míří do Maďarska. Český kouč povede fotbalisty úřadujícího ligového mistra z Debrecínu. Pro Ščasného to bude třetí zahraniční angažmá, předtím trénoval řecké týmy OFI Kréta a Panathinaikos Atény.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Ščasný, kterého doporučila do Debrecínu manažerská agentura, si za svého asistenta vybral Slováka Tibora Meslényiho. Ten mu kromě jiného pomůže se záludnostmi maďarštiny. Debrecín je aktuálně pátý v maďarské lize a na vedoucí Videoton Székesfehérvár ztrácí osm bodů. Cíl v podobě zisku šestého titulu během posledních sedmi let má tak Debrecín v současné době daleko.

Zdeněk Ščasný nahradí na lavičce Andráse Herczega, který vedl tým od roku 2007, získal s ním dva tituly a poprvé v historii ho dovedl do Ligy mistrů. V Debrecínu bude Ščasný po Miroslavu Beránkovi druhým českým trenérem. Pro server iDnes.cz uvedl, že si spolu s prezidentem klubu vyhlédl čtyři české fotbalisty, jejich jména ale neporzradil.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme