Při výměně dárků nezapomeňte na paragon a původní obal

Ještě v průběhu ledna můžete ve většině obchodů vyměnit nevhodný vánoční dárek. Prodejci vám za něj nabídnou buď jiné zboží nebo vrácení peněz. Lidé podle obchodníků nejčastěji vracejí hračky, elektroniku a oblečení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dárek

dárek

Při vracení nevhodných dárků se zákazníci mají řídit třemi základními podmínkami. „První podmínkou je, že musíte mít paragon. Druhá věc prodejce je, že řekne, do kdy dárky vyměňuje,“ , říká Helena Odstrčilová ze Sdružení obrany spotřebitelů.

„Třetí podmínka, která je pro nás důležitá, je, že prodejce může žádat původní balení. Když normálně koupíme zboží a reklamujeme ho, nemusíme dávat obal, ale my nereklamujeme, my vracíme a prosíme, aby nám dárek vyměnili nebo nám za něj dali peníze. V tomto případě musí být obal zachovaný,“ vysvětluje Odstrčilová.

Gabriela Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme