Nudle Pansit
Recept na dnešní den. Šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík.
Ingredience na 2 porce nudlí Pansit:
- Vařené špagety (dobře vychlazené) - 200 g
- Tenké rýžové nudle (1 hod. namočené do studené vody) - 50 g
- Olej rostlinný (tmavý sezamový) - 0,5 dcl
- Česnek sekaný – 1 plž
- Očištěný sekaný zázvor - 1 plž
- Kuřecí prsa -300 g
- Červená paprika - ½ ks
- Zelená paprika - ½ ks
- Mrkev - 100g
- Cibule červená - 50 g
- Řapíkatý celer - 50 g
- Kurkuma - ½ čjlž
- Sojová omáčka -2 plž
- Ústřicová omáčka - 1 plž
- Čerstvý kotiandr
Postup:
- Rozpálíme hlubší pánev a na oleji zprudka zpěníme nasekaný česnek a zázvor
- Přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky. Okořeníme solí, černým mletým pepřem a opečeme.
- K masu přidáme mrkev s řapíkatým celerem nakrájené na slabá půlkolečka a kurkumu
- Společně vše opečeme přidáme nudličky papriky a krátce orestujeme vše do hromady
- Směs zastříkneme sojovou a ústřicovou omáčkou
- Přivedeme k bublání a přidáme dobře vychlazené špagety a okapané rýžové nudle, které byly aspoň hodinu namočené ve vodě
- Vše dobře prohřejeme a přimícháme lístky koriandru a na jemno nasekané koriandrové stonky
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.