Práce na zahradě na podzim nekončí... Naopak!

7. říjen 2013

V zahradách ještě září chryzantémy, ale správný zahrádkář už myslí na příští rok. Je čas výsadby okrasných dřevin – včetně živých plotů a taky je čas vyndat cibule a hlízy mečíků, dosen, begonií a dalších. Naopak je žádoucí vysadit narcisy, tulipány, hyacinty.

Především je ale říjen měsícem sladké odměny – sklizně jablek a zeleniny. A na tohle téma bude s odborníkem – inženýrem Liborem Kuntem mluvit Slávka Brádlová.

Urodí se vám pěkná jablíčka, ale pak v zimě ze sklepa nosíte nijak zvlášť chutné plody? Může to být tím, že je máte uskladněné spolu s bramborami. Inženýr Libor Kunte vám i Slávce Brádlové poradí, jak nejlépe jablka uskladnit.

0:00
/
0:00
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.