Sladké rýžové rolky s mangem

Recept na dnešní den. Šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík.

Suroviny - 2 porce:

  • Sushi rýže - 125 g
  • Kokos (jemně strouhaný) - 250 g
  • Kokosové mléko - 125 ml
  • Mléko - 63 ml
  • Cukr krystal - 75 g
  • Máslo - 15 g
  • Žloutky - 2 ks
Příprava:

  • Rýži uvaříme doměkka
  • Smícháme kokos, kokosové mléko, mléko, cukr a vše svaříme
  • Přidáme uvařenou rýži a vaříme do kašovité konzistence
  • Odstavíme z ohně a přidáme máslo se žloutky
  • Z dobře vychlazené hmoty vytvoříme maki rolku tak, že ji naneseme na rohožku k přípravě maki, potaženou fólií
  • Kousek od okraje dáme proužky oloupaného manga a zarolujeme
  • Můžeme obalit v orestovaném kokosu nebo v jiných oříškách či semínkách
  • Podáváme s horkou čokoládou

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.