Sladké rýžové rolky s mangem
Recept na dnešní den. Šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík.
Suroviny - 2 porce:
- Sushi rýže - 125 g
- Kokos (jemně strouhaný) - 250 g
- Kokosové mléko - 125 ml
- Mléko - 63 ml
- Cukr krystal - 75 g
- Máslo - 15 g
- Žloutky - 2 ks
- Rýži uvaříme doměkka
- Smícháme kokos, kokosové mléko, mléko, cukr a vše svaříme
- Přidáme uvařenou rýži a vaříme do kašovité konzistence
- Odstavíme z ohně a přidáme máslo se žloutky
- Z dobře vychlazené hmoty vytvoříme maki rolku tak, že ji naneseme na rohožku k přípravě maki, potaženou fólií
- Kousek od okraje dáme proužky oloupaného manga a zarolujeme
- Můžeme obalit v orestovaném kokosu nebo v jiných oříškách či semínkách
- Podáváme s horkou čokoládou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.