Zuří mezi fotbalovými kluby válka?

Budou hrát fotbalisté Baníku příští sezonu skutečně ve Vítkovicích? Podle nedávného hlasování mimořádného Ligového shromáždění je to pravděpodobné, ale ve hře je také jiná možnost. A sice, že by mohli hrát navzdory tomu, že nemají vyhřívaný trávník, na svém stadionu na Bazalech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Bazaly

Fotbalový stadion Bazaly | Foto: stadiony.net

„V tuto chvíli, tak jak to šestého rozhodla liga, ne,“připomíná šéf profesionálního fotbalu u nás Ivo Lubas, a podle tohoto rozhodnutí by také Baník s největší pravděpodobností musel do Vítkovic.

Jenže názory mění nejen někteří politici, a není vyloučené, že ho změní také většinový vlastník Baníku Tomáš Petera. „V podstatě je to v pořádku. Nelze všem do nekonečna udělovat výjimky. Já jsem pro to nehlasoval, ale chápu to a rozumím,“ říkal smířeně při odchodu z Ligového shromáždění.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuří mezi fotbalovými kluby válka?

Ale už za pár desítek hodin na svém blogu na oficiálních stránkách klubu mluvil o snaze vyvolat revizi rozhodnutí a dosáhnout výjimky. A argumentovat chce dlouho plánovanou, ale stále ještě nezahájenou stavbou nového stadionu. Kdyby měl totiž v ruce konkrétnější informace, nemusel by být podle svých slov se snahou zůstat ještě nějakou dobu na Bazalech bez šancí.


Diskriminace z druhé strany

„Rozhodnutí, které bylo přijaté se tu a tam revokuje nejen ve sportu a ve fotbale, ale všude jinde, ale v tuto chvíli ne. Já to vidím jako diskriminaci z druhé strany. Někdo investuje do vytápění a mohl investovat jinak. Mohl dosáhnout lepších výsledků, na což doplácejí ti, kteří investovali do trávníků,“ zdůrazňuje ale Ivo Lubas.

Právě tak budou zřejmě argumentovat i konkurenční kluby, které na rozdíl od Baníku v minulých letech do vytápění investovali, a peníze nemohli utrácet jinde. I když jablonecký sportovní ředitel sportovní ředitel Petr Flodrman tak přísný není.

„Projekt stadiony 2010-2012, tam se vždy psalo, že to přijde na řadu. To že to řeší Baník na poslední chvíli mi přijde krátkozraké a podcenění té situace. Ta výjimka je jasně daná, že pokud bude projekt do nějakého horizontu, tak je rozumné to mužstvo nevyhánět,“ říká smířlivě Flodrman.

S fotbalem to nemá nic společného

Nejen Jablonec ale soupeří s Baníkem o přední příčky, a podle informací Radiožurnálu vyvolávají různé podmínky pro podnikání mezi některými kluby a tím ostravským napětí. Že by šlo ale v případě zmiňovaného hlasování Ligového shromáždění o nějakou odvetu, tak to podle svých slov šéf Baníku Tomáš Petera necítí.

„Jejich požadavek ohledně stadionu je naprosto legitimní a nemá nic společného s něčím jiným. Vůbec ne se sportem a s tím jestli se něco kopat mělo nebo ne,“ odmítá Tomáš Petera spekulace o nenařízených penaltách proti ostravskému Baníku v posledních zápasech se Slavií a Teplicemi nebo gól Brna.

Ale že je teď mezi jednotlivými kluby napjatější atmosféra než dřív cítí i svazové špičky. Ostatně zástupcům jednotlivých klubů kvůli tomu promlouval do duše na Ligovém shromáždění také svazový předseda Ivan Hašek .

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme