Až vyjedu, nebudu vnímat nic jiného. Ondřej Bank se nebojí, že by těžký pád měl vliv na jeho jízdu

Lyžař Ondřej Bank se po únorovém těžkém pádu na mistrovství světa rozhodl pokračovat v kariéře a dnes ho čeká první ostrý test. V Kanadském Lake Louise nastoupí do úvodního sjezdu Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český lyžař Ondřej Bank při tréninku v kanadském Lake Louise

Český lyžař Ondřej Bank při tréninku v kanadském Lake Louise | Zdroj: Reuters

Nejlepší český alpský lyžař ukazuje už několik let, že má tuhý kořínek. Zároveň nechce, aby byl děsivý pád ve sjezdu v americkém Beaver Creeku tím posledním, co si budou fanoušci z jeho kariéry pamatovat.

I proto se v létě na soustředění v Chile rozhodl, že bude i v pětatřiceti letech bojovat na svazích se světovou špičkou. Jak na tom ve srovnání s nejlepšími je, si vyzkouší ve sjezdu, který začne v půl osmé večer českého času.

Bank ale nemá kopec v Lake Lousie rád, a tak ho ani případný neúspěch v prvním závodě sezóny nerozhodí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Bank má v Lake Louise za sebou první tréninky a večer nastoupí do sjezdu Světového poháru

„Rozhodně ne, i proto že jsem v Lake Louise nikdy nebodoval. Budu se chtít udržet v nejlepší třicítce, abych v těch lepších závodech měl dobré startovní číslo. To bude hlavní úkol pro dnešek. A taky se trochu rozzávodit,“ nastiňuje Ondřej Bank plány pro dnešní večer.

„Myslím, že jakmile se postavím na start, budu chtít jet co nejrychleji a nic moc dalšího nebudu řešit,“ říká Ondřej Bank a doufá, že strach ho na startu prvního sjezdu po těžkém pádu svazovat nebude.

Český reprezentant má již za sebou první tréninky. Ty potvrdily jeho slova o tom, že kopec v Lake Louise úplně nemusí. Stejně jako ostatní závodníci nejel na hranici svých možností. Včera zajel čtyřicátý devátý čas, a jestli bude je výkonnost gradovat, mohl by se dostat do vytoužené bodované třicítky. Navíc vyrazí na trať jako pátý a bude mít ještě nerozježděnou trať.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme