BBC představí na nové digitální stanici nejlepší skotské hudební talenty

28. říjen 2016

„Jde o mimořádnou možnost, jak můžeme posluchačům nabídnout něco jiného než je obvyklé. Představíme jim novou hudbu vedle zaběhnutých značek,“ uvedla BBC.

BBC Radio Scotland Music Extra představí od 23. do 30. listopadu nejlepší skotské hudební talenty z žánru popu, rocku, jazzu, country a tradiční muziky. „Pop-up“ stanice, jak takové dočasné programy BBC označuje, bude mít vlastní ranní show, dopolední i odpolední blok. Klasické BBC Radio Scotland na ni bude nezávislé. Speciální stanice nabídne opět to nejlepší z rozhlasového archivu BBC a například také živé nahrávky Simple Minds nebo Travis.

„Jde o mimořádnou možnost, jak můžeme posluchačům nabídnout něco jiného než je obvyklé. Představíme jim novou hudbu vedle zaběhnutých značek,“ uvedla moderátorka Jenny Farish. Její kolega Ricky Ross ji pak doplnil: „Těším se, že budu moci posluchačům pustit hudbu, na níž jsem vyrůstal stejně jako všechny skotské umělce, kteří mě svou hudbou ovlivnili a přivedli k BBC Radio Scotland.“ BBC na svém webu uvedla, že v současné době uvažuje o možnosti, jakým způsobem rozdělit digitální a analogovou/VKV distribuci – na straně jedné zprávy, publicistiku a sport, na druhé pak umění, hudbu a kulturu.

autor: lukpo
Spustit audio