Jizerská padesátka se poběží na sněhu, trasy závodů ale budou kratší

Letošní Jizerská padesátka se podle pořadatelů opravdu pojede na lyžích. Kvůli nezvykle teplému počasí hrozilo, že by závod účastníci příští víkend běželi po svých. Mráz posledních dní ale umožňuje připravovat dostatek sněhu. Trasy však budou zkrácené.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jizerská padesátka

Jizerská padesátka | Foto: Pavel Polák

Trať hlavního závodu na 50 kilometrů bude mít ve skutečnosti kolem 16 kilometrů, pro elitní běžce pak kolem 30 kilometrů.

„Závodníky budou čekat čtyři závodní okruhy v délce čtyř kilometrů, to znamená, že odjedou závod na 16 kilometrů,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí Jizerské padesátky Tomáš Leixner.

Účastníci také nebudou startovat hromadně, ale v blocích vždy s maximálně 400 závodníky. Část z nich poběží už v pátek, část v sobotu a další vlny v neděli, kdy se tradičně Jizerská padesátka koná. Rezervační systém spustí organizátoři nejpozději v pondělí dopoledne.

„Co se týká elitních závodníků, to jsou ti, kteří budou bojovat o vítězství v Jizerské padesátce, ti budou startovat dle původního plánu v neděli v 9 hodin ráno. Tyto závodníky čeká osm závodních okruhů, a tedy závod na maximálně 30 kilometrů,“ doplnil Leixner.

Na letošní Jizerskou padesátku se zatím přihlásilo víc než 3700 závodníků.

V Bedřichově v těchto dnech běží naplno zasněžovací technika a umělý sníh pořadatelé rozvážejí na trať. Pokud by napadl dostatek přírodního sněhu, tedy zhruba 30 centimetrů, program by se mohl ještě vrátit do původní podoby. Předpověď počasí však dává jen velmi malou naději.

Jizerská padesátka 2016 | Foto: Český rozhlas

Umělé zasněžování. Na snímku sněžné dělo na stadionu v Bedřichově | Foto: Šárka Škapiková

ČTK, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme