Jižní Tyrolsko nabízí digitálně přes padesátku rozhlasových stanic

10. říjen 2016

Za bohatou programovou nabídkou stojí vysílatel RAS (Rundfunk Ansalt Südtirol), který sdružuje stanice z Německa, Rakouska i Švýcarska.

Více než padesát rozhlasových stanic mohou v současné době přijímat majitelé digitálních přijímačů pro DAB rádio v oblasti Jižního Tyrolska. Vyplývá to z informací, které zveřejnil web DAB-Swiss v článku „Digitale Radioangebote im Südtirol“. Podle zmíněných stránek je tak daná oblast někdy zbytečně opomíjenou v oblasti DAB rádia, a to vedle zemí, jakými jsou Švýcarsko, Velká Británie nebo Norsko. Technologie přitom funguje v Jižním Tyrolsku již od roku 1997.

Za bohatou programovou nabídkou stojí vysílatel RAS (Rundfunk Ansalt Südtirol), který sdružuje stanice z Německa, Rakouska i Švýcarska. Právě z tohoto důvodů je možné poslouchat v Jižním Tyrolsku i veřejnoprávní média ARD, ZDF, ORF nebo SRG. Samotný RAS nabízí šestnáct rozhlasových stanic doplněných o čtyři okruhy italské RAI. V dalším z multiplexů, jehož distribuci zajišťuje RAS je šířeno třináct jihotyrolských privátních stanic. Nabídku na jihu pak dále ještě rozšiřují multiplexy DAB Italia, EuroDAB Italia a RAI. Vysílatel v současné době disponuje v oblasti více jak 120 lokalitami pro distribuci signálu.

autor: lukpo
Spustit audio