Na satelitu Astra ukončily vysílání další programy ve standardním rozlišení

10. leden 2017

Poslední vypínání programů ve standardním rozlišení proběhlo u operátora Skylink na konci loňského roku. „Přežila ho“ pouze slovenská TV JOJ.

Společnost M7 Group, která je mimo jiné provozovatelem satelitní služby Skylink, dnes ukončila distribuci kanálů JOJ Cinema a Sport 1 ve standardním rozlišení obrazu (SD). Znamená to, že v tuto chvíli už jsou obě stanice dostupné z družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, pouze ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Obě stanice se v HD kvalitě objevily na zmíněném satelitu koncem loňského roku.

„Vysílání programu XXX (Sport 1, případně JOJ Cinema, pozn. red.) na této frekvenci bylo ukončeno. Přelaďte na HD verzi! Satelit – Astra 23.5 st. východně. Frekvence … Program je vysílán ve vysokém rozlišení HD. Pro jeho příjem je potřeba HD satelitní přijímač,“ uvádí v rámci elektronického programového průvodce EPG operátor Skylink. Zároveň došlo k přejmenování původních programových pozic na JOJ Cinema_PRELADTE, respektive Sport 1 CZ_PRELADTE. Na konci loňského roku byly na Astře 3B vypnuty i slovenské programy velkých televizních skupin, v SD zůstala vysílat pouze TV JOJ.

autor: lukpo
Spustit audio