On-line videopůjčovna Netflix se postupnými kroky přibližuje uživatelům v Česku

13. březen 2017

Netflix o svých plánech dopředu příliš nehovoří, proto nelze předpokládat dopředu, zdali dojde k lokalizaci on-line videoslužby i pro tuzemské diváky.

Americká on-line videopůjčovna Netflix v posledních dnech a týdnech navýšila počet titulů, které lokalizuje do češtiny formou titulků. V současné době je takto předplatitelům na českém trhu dostupných několik originálních seriálů, například Jessica Jones, Marco Polo nebo Narcos. Za zmínku přitom stojí fakt, že ještě minulý týden bylo u prvních dvou titulů dostupných v češtině jen několik epizod, nyní už jsou lokalizovány celé.

Netflix o svých plánech dopředu příliš nehovoří, proto nelze odhadovat, zdali dojde k lokalizaci on-line videoslužby i pro tuzemské diváky. Menu je v současné době prozatím kompletně v angličtině. Lokalizace titulů do češtiny nicméně ukazuje na skutečnost, že místní trh není Netflixu úplně lhostejný. Průlom v distribuci on-line obsahu znamenal pro tuto americkou službu leden loňského roku, kdy globálně expandovala a kromě České republiky zamířila například i na Slovensko. Kompletně lokalizovaná je tato platforma mimo jiné v sousedním Polsku.

autor: lukpo
Spustit audio