Radio France se zajímá o kapacitu pro digitální distribuci DAB+

31. leden 2017

Zájem veřejnoprávního rozhlasu o volnou datovou kapacitu by neměl znamenat přehnaný optimismus. Radio France tímto způsobem řeší spíše problematické pokrytí VKV signálem.

Francouzský veřejnoprávní rozhlas Radio France se zajímá o využití volné DAB+ kapacity ve městech Lyon, Lille a Štrasburk. Jak informuje web La Lettre De L‘Audiovisuel Ministerstvo kultury a komunikace bylo požádáno, aby rezervovalo část rozhlasového multiplexu pro mezinárodní vysílání Radio France Internationale (RFI). Právě do tří výše zmíněných měst se bude digitální rozhlas DAB+ v následujících měsících rozšiřovat.

Jak ale informují francouzská média, zájem veřejnoprávního rozhlasu o volnou datovou kapacitu, by neměl znamenat přehnaný optimismus. Radio France tímto způsobem řeší spíše problematické pokrytí VKV signálem v některých oblastech. V minulosti už tak učinilo v části Paříže. Ve Štrasburku by Radio France nabídlo posluchačům rádo vysílání stanice Mouv, která je určena mladému publiku, v Lille a Lyonu má jít pro změnu o jazzový okruh FIP. V současné době je možné digitální vysílání DAB+ naladit ve francouzských městech Paříž, Marseille a Nice.

autor: lukpo
Spustit audio