Radio Nikita od pondělí na satelitu Astra, pravděpodobně i s Dolby Digital

29. červen 2017

Stanice na sociální síti Facebook uvádí, že je jedinou evropskou rozhlasovou stanicí, která šíří svůj signál v Evropě ve zvukovém formátu Dolby Digital.

Německá rozhlasová stanice Radio Nikita, která však vysílá pro obyvatele řeckého ostrova Kréta, by se měla v pondělí 3. července objevit v nekódovaném režimu na satelitní pozici 19.2 stupně východně, tedy některé z družic Astra. Provozovatel programu o tom informuje na sociální síti Facebook. Radio Nikita ve svém vysílání dává prostor německým šlágrům i známým zahraničním hitům, například z Itálie.

Stanice na sociální síti Facebook uvádí, že je jedinou evropskou rozhlasovou stanicí, která šíří svůj signál v Evropě ve zvukovém formátu Dolby Digital. Není proto vyloučeno, že takto bude dostupná i na pozici 19.2 stupně východně. Provozovatel Radia Nikita zatím neuvedl bližší podrobnosti k chystanému vysílání včetně technických parametrů. V pondělí ráno by mělo stačit, když si zájemci proladí své satelitní přijímače a stanice by se jim měla mezi rozhlasovými programy objevit.

autor: lukpo
Spustit audio