Tenistka Williamsová nastoupí do finále French Open bez herní pauzy

Americká tenistka Serena Williamsová je v grandslamovém finále už posedmadvacáté, ale jednu věc zažívá úplně poprvé. Kvůli dešti ze začátku týdne přišla o čas na odpočinek mezi těmi nejdůležitějšími zápasy turnaje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost americké tenistky Sereny Williamsové po výhře v semifinále French Open

Radost americké tenistky Sereny Williamsové po výhře v semifinále French Open | Zdroj: Reuters

Dnes nastoupí v 15 hodin k utkání o titul se Španělkou Muguruzaovou, bude to její čtvrtý duel bez volného dne.

Od středy bojuje nejlepší tenistka posledních let Williamsová na kurtu bez obvyklé přestávky. Kvůli dešti měla dlouho pauzu uprostřed turnaje, ale tu důležitější část teď hraje na jeden zátah.

Z toho, jak se postupně zkracují rozhovory a tiskové konference Američanky, je znát, jak je pro majitelku jednadvaceti singlových titulů čím dál vzácnější čas na odpočinek. I bez tradičních dní volna mezi zápasy se snaží být fit, fyzicky i psychicky.

„Samozřejmě obojí je stejně důležité. Cítím, že musím být mentálně stále při životě a k tomu potřebuji, abych fungovala i fyzicky a byla připravená na všechno,“ říká Williamsová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Serena Williamsová nastoupí k dnešnímu finále French Open bez pauzy na odpočinek

Teď musí zdolat i svou poslední soupeřku na turnaji Garbiňi Muguruzaovou. Španělku loni porazila ve finále Wimbledonu, rok před tím jí ale právě na Roland Garros hladce podlehla už v prvním týdnu turnaje. A právě tuto porážku pak zpětně Williamsová označila za jednu z nejdůležitějších v kariéře.

„Hodně jsem se z toho poučila, jsou to takové ty porážky, kdy si řeknete, že nic takového už nechcete zažít. Nechci to teď dlouze rozebírat, ale byla to pro mě tenkrát velká lekce a zároveň mě to popohnalo ke spoustě dalších výher od té doby,“ uvědomuje si.

Dnes může Američanka vyhrát už dvaadvacátý grandslamový titul v ženském singlu a vyrovnat rekord Němky Steffi Grafové.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme