Aneta zazpívá pro Světlušku

12. listopad 2007
přímý přenos

Zpěvačka Aneta Langerová už potřetí zazpívá na podzimním benefičním koncertu ANETA PRO SVĚTLUŠKU. Ve čtvrtek 22. listopadu jej živě odvysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál a Česká televize na programu ČT 1. Spolu s patronkou Světlušky, Anetou Langerovou, zazpívají pro nevidomé Hana Hegerová, NO NAME a nevidomé děti, které Světluška podporuje v rozvoji talentu. Koncertem provede Saša Rašilov a nevidomá Alenka Schutová.

I letos mohou diváci během koncertu posílat Světlušce dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777 a přispět tak lidem s těžkým zrakovým postižením. Cena jedné SMS je 30 Kč, Světluška obdrží 27 Kč. Po celý rok je také otevřeno sbírkové konto deset devítek: 9999999999/0100.

Koncert pořádá Nadační fond Českého rozhlasu a Agentura Art Shock. V průběhu večera v pražském Divadle Archa předá Světlušce symbolický šek generální partner projektu Světluška, finanční skupina AXA.

"Benefičním koncertem vyvrcholí 5. ročník tradiční sbírky Světluška pro nevidomé děti a dospělé. Koncert je poděkováním všem dobrovolníkům a dárcům, díky nimž může Světluška v průběhu roku svítit na cestu těm, kteří to nejvíce potřebují," uvedla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Martina Kaderková. Během přímého přenosu se diváci seznámí s tím, jak konkrétně pomohly peníze shromážděné v předešlém ročníku sbírky.

Světluška

"Jsem rád, že finanční skupina AXA již druhým rokem podporuje tento skvělý projekt a může tak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují. Stejně jako v loňském roce i letos přispíváme částkou 2 miliony korun," řekl generální ředitel finanční skupiny AXA pro ČR a SR Petr Žaluda.

Loni se v rámci koncertu podařilo prostřednictvím zaslaných dárcovských SMS shromáždit téměř 2,5 miliónu korun. Spolu se vstupným a příspěvky na sbírkovém kontu tak mohl Nadační fond Českého rozhlasu rozdělit více než 3 milióny korun - mimo jiné na mluvící počítače, optické lupy, osobní asistenci, vodicí psy a projekty, které pomáhají nevidomým žít kvalitnější živost.

Zakoupením vstupenky v předprodeji Divadla Archa v minimální výši 300 Kč přispějí návštěvníci do sbírky Světluška. Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketpro za 350 Kč (Světluška obdrží 315 Kč) a v den konání na místě za 390 Kč. Přímý přenos začíná ve 20 hodin, vstup do sálu bude umožněn od 18.45 od 19.40 hodin.

Aneta pro Světlušku, přímý přenos ve vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu, čtvrtek 22. listopadu od 20 hodin; moderuje Vladimír Kroc
(po Zprávách ve 20.00 hod., místo pořadu HandyCamping)

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko). Změna programu vyhrazena.

autoři: jkr , Světluška
Spustit audio

Více z pořadu