Aneta s přáteli zazpívají pro Světlušku

2. listopad 2006
přímý přenos

Aneta Langerová, Hradišťan s Jiřím Pavlicou, Michal Hrůza a nevidomé děti se sejdou ve čtvrtek 16. listopadu v pražském klubu Retro, aby zazpívali na podzimním benefičním koncertu Aneta pro Světlušku. Koncert, který je především poděkováním všem dobrovolníkům a dárcům, díky kterým Světluška pomáhá nevidomým, budou živě vysílat ČRo 1 - Radiožurnál a ČT1.

Aneta Langerová, patronka projektu Světluška, už podruhé pozvala spřátelené hudebníky, aby společně podpořili především nevidomé děti, kterým Světluška pomáhá v rozvoji talentu. Koncertem provede Jaroslav Dušek a od narození nevidomá Alena Schutová. Koncert pořádaný Nadačním fondem Českého rozhlasu a Agenturou Art Shock živě odvysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál a Česká televize na programu ČT 1.

I letos mohou diváci během koncertu posílat Světlušce dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777 a přispět tak 30 Kč lidem s těžkým zrakovým postižením. Po celý rok je také otevřeno sbírkové konto deset devítek: 9999999999/0100. Během večera předají Světlušce symbolické šeky generální partner projektu Světluška společnost Winterthur a hlavní partner projektu, společnost ČEZ.

"Benefičním koncertem vyvrcholí již 4. ročník tradiční sbírky Světluška pro nevidomé děti a dospělé. Koncert je poděkováním všem dobrovolníkům a dárcům, díky nimž může Světluška v průběhu roku svítit na cestu těm, kteří to nejvíce potřebují," řekla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Martina Kaderková. Během přímého přenosu se diváci seznámí s tím, jak konkrétně pomohly peníze shromážděné v předešlém ročníku sbírky.

Loni koncert oslovil 165 000 diváků, kteří se rozhodli poslat Světlušce dárcovskou SMS. Za necelou hodinu a půl se díky jejich podpoře na kontě Světlušky shromáždilo téměř 5 milionů korun, které se spolu se vstupným proměnily v pomyslnou Vodu živou. Nadační fond Českého rozhlasu rozdělil výtěžek z koncertu ve výši 5,2 milionu korun mimo jiné na mluvící počítače, optické lupy, osobní asistenci, vodicí psy a projekty, které pomáhají nevidomým žít kvalitnější živost.

Logo

Aneta v září nazpívala s nevidomým třináctiletým Radimem Vojtkem benefiční singl s Písní pro Světlušku. Pět tisíc dobrovolníků Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírku Světluška pořádá, jej představili veřejnosti 19. září v ulicích více než 300 měst ČR a během jediného dne prodali téměř 15 tisíc kusů. Benefiční singl je možné si za symbolickou stokorunu zakoupit na dobírku i nyní, například jako vánoční dárek.

Více informací na www.svetluska.net a www.langerovaaneta.cz.

Lístky na koncert Aneta pro Světlušku jsou v předprodeji v síti Ticketstream, vstupné je 200 (na místě 250), 300, 500 korun. Výše vstupného je volitelná a je příspěvkem do sbírky Světluška. Přímý přenos z klubu Retro, Francouzská 4, Praha 2 začíná 16. listopadu ve 20 hodin, vstup do sálu je od 18.30 do 19.40 hodin.

autoři: jkr , Světluška
Spustit audio

Více z pořadu