Skořicová bábovka
Recept od Blanky Kovandové, který nabídla posluchačům Apetýtu v úterý 9. dubna.
Potřebujeme:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru (písek), 1/2 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr + 1 lžička mleté skořice, 2 oloupaná a nastrouhaná jablka, 2 vejce
Postup:
Kromě bílků z vajíček vložíme všechny uvedené suroviny do mísy a důkladně promícháme. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto poté vpravíme do řádně vymazané i vysypané formy na bábovku. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut na 180°C.
Necháme vychladnout, vyklopíme, pocukrujeme a můžeme zdobit i šlehačkou. Možné vylepšení: hrst nasekaných ořechů a hrst namočených rozinek
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka