Brokolice s pikantní vinnou omáčkou

Recept nabídla v Apetýtu ve středu 31. července Zdenka Dufková.

Potřebujeme:
600 – 800 g brokolice, sůl
Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, zelená petrželka, 1 červená paprika, 1 bobkový list, vývar (z kostky masoxu), 150 g vařeného kuřecího masa, 150 g drůbeží šunky, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 1 sklenka červeného vína, mletý pepř, sůl, chilli koření

Postup:
Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a podusíme v troše osolené vody. Měkkou brokolici slijeme, osušíme, rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.

Příprava omáčky:
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme nasekanou zelenou petrželku, nakrájenou papriku, bobkový list a vše zalijeme trochou vývaru. Rozšleháme, přivedeme k varu a přidáme na nudličky nakrájenou šunku a maso, rajčatový protlak nebo kečup, víno a krátce povaříme.

Omáčku dochutíme solí, pepřem, chilli a případně i trochou cukru. Před podáváním vyjmeme z omáčky bobkový list. Podáváme s bramborami.

autor: Zdena Dufková