Bramborová pizza
Žádné těsto, žádné hnětení. Tahle pizza má základ z brambor. Určitě si ale pochutnáte.
Budete potřebovat:
500 g syrových oloupaných brambor
1/2 cibule
50 g zakysané smetany
1 vejce
125 g strouhaného sýra
sůl, pepř
tuk na vymazání plechu
1 malá konzerva rajského protlaku
1 lžička nasekaného tymiánu
1 červená paprika
1 zelená paprika
50 g žampionů
50 g plněných oliv
50 g šunky, nebo uzeniny
Postup:
1. Předehřejeme troubu na 225 °C.
2. Brambory nastrouháme najemno a necháme trochu okapat v cedníku.
3. Cibuli nasekáme a s polovinou zakysané smetany, vejcem a 100 g nastrouhaného sýra vmícháme do bramborové hmoty.
4. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
5. Vymastíme plech, rozetřeme bramborovou hmotu a asi 30 minut předpékáme.
6. Zatím promícháme zbylou smetanu s rajským protlakem a tymiánem, papriky nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, olivy na kolečka.
7. Předpečenou pizzu potřeme tence rajčatovým krémem, poklademe zeleninou a šunkou, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme 15 až 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka