Bramborová pizza

Žádné těsto, žádné hnětení. Tahle pizza má základ z brambor. Určitě si ale pochutnáte.

Budete potřebovat:

500 g syrových oloupaných brambor
1/2 cibule
50 g zakysané smetany
1 vejce
125 g strouhaného sýra
sůl, pepř
tuk na vymazání plechu

1 malá konzerva rajského protlaku
1 lžička nasekaného tymiánu
1 červená paprika
1 zelená paprika
50 g žampionů
50 g plněných oliv
50 g šunky, nebo uzeniny

Postup:

1. Předehřejeme troubu na 225 °C.

2. Brambory nastrouháme najemno a necháme trochu okapat v cedníku.

3. Cibuli nasekáme a s polovinou zakysané smetany, vejcem a 100 g nastrouhaného sýra vmícháme do bramborové hmoty.

4. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

5. Vymastíme plech, rozetřeme bramborovou hmotu a asi 30 minut předpékáme.

6. Zatím promícháme zbylou smetanu s rajským protlakem a tymiánem, papriky nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, olivy na kolečka.

7. Předpečenou pizzu potřeme tence rajčatovým krémem, poklademe zeleninou a šunkou, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme 15 až 20 minut.

autor: Archiv Apetýtu