Bramborový salát na vídeňský způsob

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
500 g brambor
1 cibule
kyselé okurky
2-3 natvrdo uvařená vejce
200 ml vývaru
2 lžičky hořčice
5 lžic oleje
2-3 lžíce octu
kopr
sůl, pepř

Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.

2. Zalijeme horkým vývarem a promícháme.

3. Přidáme ocet, olej, hořčici, nasekanou cibuli a mícháme, aby směs získala krémovou konzistenci.

4. Nakonec přidáme podle chuti nakrájenou okurku, vejce, hořčici, trochu kopru, případně petrželky.

5. Podávat ho můžete teplý, výborně ale chutná vychlazený druhý den.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.