Bramborový salát na vídeňský způsob
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
500 g brambor
1 cibule
kyselé okurky
2-3 natvrdo uvařená vejce
200 ml vývaru
2 lžičky hořčice
5 lžic oleje
2-3 lžíce octu
kopr
sůl, pepř
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
2. Zalijeme horkým vývarem a promícháme.
3. Přidáme ocet, olej, hořčici, nasekanou cibuli a mícháme, aby směs získala krémovou konzistenci.
4. Nakonec přidáme podle chuti nakrájenou okurku, vejce, hořčici, trochu kopru, případně petrželky.
5. Podávat ho můžete teplý, výborně ale chutná vychlazený druhý den.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.