Chorvatské kokosové kostky

Kokos a čokoláda, kdo by takové kombinaci odolal? Recept Zuzky Plíškové je sázka na jistotu, pokud hledáte ideální sladké pohoštění.

Budete potřebovat:

těsto:
300 g hladké mouky
150 g cukru
vanilka
50 g másla
1 prášek do pečiva
150 ml mléka
2 vejce

krém:
200 g čokolády
200 ml mléka
200 g másla
200 g cukru
mletý kokos

Postup:

1. Máslo vyšleháme s cukrem a vejci do pěny.

2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec mléko.

3. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 stupních asi 25 minut.

4. Necháme vychladnout.

5. Začneme s přípravou krému: Mléko svaříme s čokoládou a cukrem, aby vznikla hladká směs.

6. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a poté vmícháme máslo.

7. Korpus rozkrájíme na kostky, které nejprve namáčíme v čokoládovém krému a poté obalujeme v kokosu.

8. Necháme vychladit.

autor: Zuzana Plíšková