Chorvatské kokosové kostky
Kokos a čokoláda, kdo by takové kombinaci odolal? Recept Zuzky Plíškové je sázka na jistotu, pokud hledáte ideální sladké pohoštění.
Budete potřebovat:
těsto:
300 g hladké mouky
150 g cukru
vanilka
50 g másla
1 prášek do pečiva
150 ml mléka
2 vejce
krém:
200 g čokolády
200 ml mléka
200 g másla
200 g cukru
mletý kokos
Postup:
1. Máslo vyšleháme s cukrem a vejci do pěny.
2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec mléko.
3. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 stupních asi 25 minut.
4. Necháme vychladnout.
5. Začneme s přípravou krému: Mléko svaříme s čokoládou a cukrem, aby vznikla hladká směs.
6. Necháme při pokojové teplotě vychladnout a poté vmícháme máslo.
7. Korpus rozkrájíme na kostky, které nejprve namáčíme v čokoládovém krému a poté obalujeme v kokosu.
8. Necháme vychladit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.