Cibulové čatní
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
2 střední červené cibule
50 mli olivového oleje
50 ml červeného vinného octa
100 ml portského vína
40 g hnědého krupicového cukru
sůl, pepř
trochu tymiánu
Postup:
1. V rendlíku rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibuli.
2. Restujeme asi 10 minut, pak přidáme cukr, víno, ocet a ochutíme tymiánem, solí a pepřem.
3. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme asi hodinu a půl, dokud cibule nezměkne a směs nezhoustne.
4. Přelijeme do sklenice a necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.